Vakantieverhuur

 

Algemene informatie Torrevieja

Torrevieja (Valenciaans: Torrevella, betekent de oude toren) is een badplaats gelegen aan de Middellandse Zee, meer specifieker aan de Costa Blanca, 41 km ten zuiden van Alicante in Spanje.
Torrevieja is het perfecte vakantieoord in zuid-oost Spanje. Het is 30 km² groot, bezit ongeveer 20 km kust . Dit gebied is het beste te beschrijven als een lange landstreek, welke bekend staat om zijn mooie stranden. Hierdoor is dit gebied ook zeer populair bij de Spanjaarden die vanuit andere delen van Spanje hun vakantie hier doorbrengen.
Torrevieja zelf is dicht bij de zee gesitueerd en is omgeven door twee grote natuurlijke zoutmeren welke de grootste zijn van heel Europa.
Deze meren zijn bijzonder populair bij mensen die met hartproblemen, reuma, artritis of astmatische aandoeningen waarbij gezegd wordt dat de “genezende krachten” van de zoutmeren verlichting geven van de pijn die vergezeld gaan bij deze ziektes.
Het warme klimaat in Torrevieja verzacht de symptomen, waardoor men het leven in dit gedeelte van Spanje een weldaad vindt.
Toerisme is de voornaamste bron van inkomsten in Torrevieja. De badplaats word zeer druk bezocht tijdens de zomer vakantie. Vroeger was echter de zoutwinning uit de natuurlijke zoutmeren (Salinas de Torrevieja) de belangrijkste activiteit.
Torrevieja is eenvoudig te bereiken vanuit 2 luchthavens nl. Alicante en San Javier (Murcia).

Algemene informatie Orihuela Costa

Aan de spaanse oostkust ter hoogte van de stad Orihuela, die zelf 20 km landinwaarts ligt, bevindt zich het kustgebied van de gemeente Orihuela. Dit kustgebied heet Orihuela-Costa en is een deelgemeente van de gemeente Orihuela. De kustlijn van Orihuela-Costa strekt zich uit over een lengte van 16 km en grenst in het noorden aan de spaanse havenstad Torrevieja en in het zuiden aan de autonome regio Murcia.
Orihuela-Costa bezit prachtige witte zandstranden met helder water. Veel zandstranden zijn onderscheiden met de prestigieuzeBlauwe Vlag vanwege de beschikbaarheid en aanwezigheid van vele faciliteiten, zoals vlonders op sommige stranden, strandwachttorens, ehbo-posten en douches. Naast de zandstranden zijn er vele kreken (calas). De zandstranden en kreken worden bovendien afgewisseld door hoge steile kliffen (acantilados).
In Orihuela-Costa zijn 6 belangrijke zandstranden te onderscheiden:
Van noord naar zuid langs de kustlijn van Orihuela-Costa vindt men achtereenvolgens Punta Prima, La Mosca, CalaPeñas, CalaMosca, CalaEstaca, PlayaFlamenca, CalaCerrada, CalaBosque, La Zenia, CalaCapitán, Isla Del Carmen, Cabo Roig, CalaCaleta, Aguamarina, Playa de la Regia, Playa de la Glea, Punta del Cuervo, Campoamor, PlayaBarrancoRubio, PlayaPalmeras en Mil Palmeras.
Tussen de urbanisaties van Orihuela-Costa liggen verder nog vier 18-holes golfbanen met in totaal 72 holes en een oppervlakte van 1.700.000 m². Op deze internationaal erkende golfbanen, vinden regelmatig belangrijke Europese golftoernooien plaats. Deze vier golfbanen zijn achtereenvolgens:

 Verschillende verhuurwoningen in de regio Torrevieja.